Wat ik zo fijn vind aan pastasalade, is dat je het zowel ’s middags als lunch maar ook als avondeten kunt eten. Ik maak altijd een grote schaal zodat we de volgende dag allebei nog een bakje mee naar werk kunnen nemen.

Ingrediënten: zak  fusilli tricolore, rode paprika, gele paprika, halve komkommer, klein bakje cherry tomaatjes, handje radijsjes in stukjes gesneden, handje in stukjes gesneden cocktail augurken, klein bakje verse pesto

Optioneel: gebakken gerookte spekjes, gerookte kipfilet, witte/feta kaas, geraspte (oude) kaas

Topping: gekookt ei, avocado

Kook de fusilli volgens de verpakking, giet af met koud water en laat de fusilli afkoelen. Snij vervolgens alle groente en schep deze in een grote schaal. Wanneer de pasta is afgekoeld, voeg deze toe aan de gesneden groente. Schep vervolgens de verse pesto er doorheen, voeg de in stukjes gesneden witte / feta kaas toe en roer het geheel door elkaar zodat de pesto zich goed kan verspreiden.

Ga je voor vega dan is de pastasalade volgens bovenstaande beschrijving klaar. Wil je net een beetje extra smaak dan zou ik zeker de in stukjes gesneden gerookte kipfilet toevoegen aan de pastasalade. Krokant gebakken spekjes zijn lekker en maken het geheel een beetje zout.

Wanneer je de pastasalade eenmaal hebt opgeschept, kun je ook nog een gekookte ei of stukjes avocado bij de pastasalade eten. Wil je de pastasalade bewaren dan zou ik de ei en avocado er niet doorheen gooien omdat dit niet lekker blijft.