Bananenbrood is ook op veel verschillende manieren te maken. Ik hou hiervan omdat op deze manier deze snack/ dit ontbijt niet snel gaat vervelen. Ik hou de basis altijd een beetje hetzelfde maar vind het leuk om af te wisselen met wat (extra) ingrediënten, kies dus wat je zelf lekker vindt.

Oven: 170 graden

Baktijd : 60-70 minuten, het brood is gaar als een sateprikker droog uit het brood komt.

Basisingrediënten:

4 bananen – 150 speltmeel / amandelmeel – 3 eieren – 1.5 tl bakpoeder en 1 eetlepel kaneel ( of speculaaskruiden, ook lekker)

Extra (optionele) ingrediënten:

+/- 5 dadels (deze doe ik er altijd wel in, maakt het nog wat zoeter) – 1 eetlepel Agavesiroop (in plaats van de dadels) – Een hand zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten – Een hand diepvries fruit: blauwe bessen of frambozen – gewoon fruit: stukjes appel of peer -handje rozijnen

Alle optionele ingredienten heb ik al een keer gebruikt om een andere variant bananenbrood te maken, allen even lekker. Ik zou wel adviseren om 1 van de extra ingredienten te gebruiken omdat het brood anders een beetje saai is.

Bereiding:

-doe vier bananen in de keukenmachine – voeg vervolgens het meel, de eieren, het bakpoeder, de kaneel en de extra ingredienten naar keuze toe – doe het beslag in een ingevette cakevorm of een andere optie is bakpapier in de cakevorm leggen en hier het beslag overheen gieten.

Zet de vorm in de reeds voorverwarmde oven voor zo’n 60-70min. Ook lekker om op je bananenbrood te smeren, pindakaas!