Ingrediënten: 8 meergranen tortilla’s, 1 teentje knoflook, 0.5 rode peper, 1 ui, 1 rode paprika, 250 gram kastanje champignons, 400 gr tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 klein blikje mais, 1 klein blikje kidneybonen

optioneel: Kipfilet / gehakt – geraspte kaas

Kruiden 1tl komijn, 1 tl paprikapoeder, snuf peper, 1 tl tahin (sesampasta)

Toevoegingen: zure room, gaucamole

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de knoflook , de ui en de peper (laat de laatste weg als je niet van pittig houdt). Voeg indien je voor de vleesvariant gaat de kipfilet / het gehakt toe. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de (uitgelekte mais) en de (uitgelekte) kidneybonen toe. Maak het geheel op smaak met de bovenstaande kruiden en tahin en laat het mengsel even kort pruttelen

verdeel 1 tot 2 lepels van de vulling over een tortilla, rol hem op en leg de tortilla in een ingevette ovenschaal. Herhaal dit tot de tortilla’s op zijn. Verdeel een grote lepel saus over de bovenkant van de tortilla’s. Je kunt ervoor kiezen om over de tortilla’s nog wat geraspte kaas te strooien voor het geheel 15min de oven in gaat. De geraspte kaas is optioneel. Niet zo gezond maar wel erg lekker;)

Lekker om bij de enchilada’s te eten (mag eigenlijk niet ontbreken vinden wij): zure room en guacamole.