Nasi is altijd een goed idee! Wat ik er ook altijd zo fijn aan vind, is dat het meestal zo op tafel staat. Handig voor als je echt geen zin hebt om te koken maar ook niet gelijk wil gaan zondigen.

Ingredienten: 300gr zilvervliesrijst – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 rode paprika – 1 prei – 50gr taugé (met een kant en klaar groentepakket ben je natuurlijk nóg sneller klaar;))

Kruiden: 1 tl laos, 1 tl komijnzaad, 2 tl kurkuma, 2 el ketjap

optioneel: 350 gr kippendijen, 125gr gekookte spekjes

Bereiding: kook de rijst gaar volgens de verpakking. Dit kun je ook van te voren doen. Wanneer je niet gaat voor een groentepakket maar voor bovenstaande ingrediënten, begin dan met het bakken van de ui, knoflook en de prei. Voeg daarna de kruiden toe en verhit deze zodat de smaken vrijkomen. Voeg tot slot de paprika en de taugé toe en bak deze kort mee voor je de rijst in de wok erbij gooit, 2 el ketjap toevoegd en het geheel door elkaar schept.

De vega variant is volgens bovenstaande bereiding klaar. Wil je graag wat vlees in je nasi? Bak dan in een aparte pan de stukjes kippendijen gaar (kruid deze met peper, zout, parikapoeder, kurkuma en komijn) en de spekjes lekker krokant. Voeg deze vervolgens toe aan de nasi en schep het geheel weer door elkaar.

Lekker voor op de nasi is bijvoorbeeld een gebakken ei, gefrituurde uitjes en kroepoek. Ga je voor de gezonde variant, dan kun je de laatste twee beter overslaan.