De opties voor Smoothie bowls lijken wel oneindig! Dit is hét makkelijke ontbijt, gooi alles in een blender en je ontbijt staat binnen een handomdraai op tafel.  Een krachtige blender (eentje die ook bevroren fruit kan blenden) is wel een must om een goede smoothie bowl te kunnen maken.

De grootste uitdaging zit in een lekkere combinatie van smaken. Hoewel je veel fruitsoorten gemakkelijk met elkaar kunt mengen, is dit niet het geval met groente en gaat de smoothie voorbeeld snel wat bitter smaken. Je kunt er ook nog allerlei zaden en andere moeilijk verkrijgbare ingrediënten ingooien maar voor ons hoeft het allemaal niet heel ingewikkeld te zijn om tot iets lekkers te komen.  Je bent er gauw genoeg achter welke combinaties je lekker vindt. Om je een beetje op weg te helpen hieronder wat opties:

Hieronder wat opties voor een heerlijke smoothie:

Start met:

200gram Kwark / 200gr (magere) Yoghurt / 200ml (plantaardige) melk

Lekker voor in de smoothie:

–  bevroren fruit, te koop in het vriesvak in de supermarkt. Ikzelf heb altijd een voorraadje bevroren banaan in de vriezer. Banaan is altijd lekker in een smoothie bowl, het maakt de smoothie lekker smeuïg en is overal mee te combineren zoals: aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango enz.

-groente: avocado, broccoli, paprika, spinazie, bleekselderij, komkommer, wortel, rode biet

-zoet: pindakaas, pure chocolade, notenpasta

Toppings:

Het is natuurlijk altijd leuk om door middel van lekkere toppings ervoor te zorgen dat de smoothie niet alleen lekker smaakt maar er ook op zijn allerbest uitziet. Lekkere toppings zijn:

– Cocosrasp, Cacaonibs en niet de vergeten wat homemade granola om het af te maken.